dinsdag 4 juni 2013

Foodloving: Frisse quiche met zalm


Ingrediënten:
1 pak kant-en-klaar kruimeldeeg (of bladerdeeg)
300g aardappelen
300g gerookte zalm
1/2 komkommer
3 lente-uitjes
1 appel (Granny Smith)

voor het eimengsel:
3 eieren
100 ml magere room
100 ml magere melk
peper - zout - nootmuskaat

Bereidingswijze:
Reinig de groenten. (verwijder de zaadlijst uit de komkommer)
Snij de aardappelen, appels, lente-uitjes en komkommer in stukjes.
Snij de gerookte zalm in stukjes.
Leg het deeg in de taartbodem en verdeel er de ingrediënten over. 
Klop voor het eimengsel de eireren los met de room en melk.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Giet het eimengsel over de quiche.
Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 200°C tot hij goudbruin is (ongeveer 30minuten).
Dien warm op met een slaatje.

Geniet van deze zomerse quiche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten